torsdag, september 18, 2008

Stemningsrapport fra sommeren

jeg har vært i Europa.

hakenscher hof og store glass, falske navn, solbriller, salt og sjø. teknodunk fra andre etasje når sola skinte og klokka var halv to på formiddagen. men det var helt tomt der. jeg drakk caipirinha, kanskje litt tidlig for det også. det var patriotiske tyrkere med fotballflagg, og tyskere som spurte etter veien og jeg skjønte ikke et ord. det var motejenter på gata som gikk med tversoverstriper og hofter og solbriller sammen med mora si. og klakk-klakk-klakk-sko.

det var ingen andre der inne enn meg, for klokka var bare halv to og det er visst ingen andre som drikker på den tida. sånne som meg er latere enn andre jenter og vi drikker mer. vi (jeg) venter på at det skal komme noen. som fra en film. Jeg vil ha en sånn med lebestift. kanskje. kanskje en motefrik med lebestift og tversover ... eller en som ikke bryr seg, som bare har masse hår på hodet. eller kanskje en som meg, som tar seg en drink midt på formiddagen, og hører på forferdelig tekno, og glimt og smil og dunk dunk klokka halv to og ingen andre mennesker. Eller en tøff og selvstendig en, sånn halvveis alkoholisert og veldig veldig smart.

Ikke en venninne. jeg vil ikke ha noen å gå på do sammen med. det er ikke det jeg venter på. (og til alle de menna som lurer på hva jenter som går på do sammen gjør, så kan jeg fortelle hva de gjør, og det er ikke noe spesielt sexy ved det i det hele tatt. nei, de skriver på veggen. og prater. og de sier ikke noe fornuftig, de skriver ikke noe fornuftig heller).